Як стелити паркет? Вибираючи в якості підлогового покриття паркет, кожен розуміє, що укладка його на підлогу буде невід'ємною частиною ремонтних робіт, але не всі розуміють як. Існує кілька методів настилу паркету:

  • Плавающий (безклеевое замковое крепление досок поверх подложки);
  • Приклеивание паркета на основание (основанием может быть стяжка или фанера).

.

 Який метод настилу паркету краще?

Розглянемо переваги і недоліки обох способів.

• Плаваючий метод настилу паркету: до переваг слід віднести можливість укладання без залучення фахівців, економію на додаткових матеріалах, швидкість робіт. На жаль, є чимало недоліків. Натуральна деревина реагує на вологість і температуру квартири або будинку, тому в підлоговому покритті, з плином часу, утворюються незначні зсуви, які можуть виявити недоліки неправильного укладання. Підкладка під паркет, навіть найвищої якості, може з часом проминатися, якщо паркетна дошка не буде приклеєна, можливе невелике розхитування елементів. Всі ці нюанси будуть виявлятися поступово, можуть приносити чимало неприємностей мешканцям житла. Якщо ви звернетеся до фахівців для укладання цим методом, то всіх цих нюансів можна уникнути.

• Метод приклеювання: всі ці мінуси невластиві, якщо паркетні дошки будуть приклеєні на основу. У таких випадках підлога прослужить довше і не принесе незручностей, а також її можна шліфувати. Єдиним мінусом такої укладки є її вартість.

Більш детально про методи укладання читайте тут

.

.