Замкова паркетна дошка

.

Замкова паркетна дошкаЗавдяки своїм відмінним інженерним якостям паркетна дошка має великий попит на ринку підлогових покриттів. Довговічність, зносостійкість, надійність експлуатації, легкий догляд – плюси, які приваблюють споживачів.

Раніше для укладання паркету необхідно було запрошувати кваліфікованих майстрів, які протягом кількох тижнів поетапно укладали дерев'яні покриття на основу підлоги. Сьогодні однією з головних переваг дерев'яних підлогових покриттів є простота укладання. Існує кілька видів кріплень, але найбільш практичною визнано замкову паркетну дошку. Виділимо її головні переваги:

  • Підлогова конструкція фіксується плаваючим методом (клей та цвяхи, як правило, не знадобляться);
  • На укладання паркетної дошки із замковим з'єднанням йде набагато менше часу (1 робочий день на кімнату);
  • Після монтажу підлоги набувають високої міцності та стабільності;
  • Зіпсовану ламель легко замінити. Якщо виникає необхідність, конструкцію легко демонтувати повністю та постелити знову в іншому приміщенні.

В Україні виготовляють паркетну дошку з кількома видами замків. Розглянемо деякі з них.

Системи фіксації підлогового покриття

.

Замкова паркетна дошка фото Були часи, коли підлогу з дерева монтували за допомогою цвяхів та молотка. Сьогодні з розвитком інноваційних технологій підлогові конструкції укладаються легко та з мінімальними витратами. На будівельному ринку пропонують кілька видів замків паркетної дошки:

  • З'єднання шип-паз є у всіх виробників паркету (найбюджетніший варіант). Одна ламель має шип, а друга паз, фіксують дошки за допомогою киянки, вбиваючи їх. Дане кріплення передбачає укладання лише способом повного приклеювання до основи, на підкладку його не можна покласти. Компанія Барлінек на сьогоднішній день застосовує його тільки для паркетної дошки Французька ялинка через те, що будь-яке інше з'єднання для цього виду покриттів просто неможливе;
  • Barclick система. Укладання конструкції можна зробити самостійно, але не обійтися без додаткових спеціальних інструментів та навичок. Ламелі вставляють у паз, що розташований на другій ламелі, плавно натискають до кліка замка. Під тиском навантаження на підлогу замкова система підвищує свою міцність. Такий тип замку коштує трохи дорожче, але при цьому витрати на укладання знижуються, тому що дорогий клей для укладання вже не потрібний. За бажанням підлоги легко демонтуються і переносяться в інше місце, наприклад, з будинку на дачу;
  • Fast Сlick замок на паркетну дошку – відносно новий вид кріплень, розроблений компанією Barlinek. Без додаткових інструментів ламель опускається та замикається без зайвих зусиль. З'єднання виходить м'яке та еластичне, надалі його можна повторно монтувати. Укладання покриття проходить у кілька разів швидше, ніж із вищеописаними видами замкової паркетної дошки;
  • Barlock – замок забезпечує швидке укладання без спеціальних інструментів, без позначення це ліва або права ламель.
  • Система Barlock 5Gс має унікальну вставку, яка забезпечує щільне з'єднання та надійну фіксацію плашок. Дошки фіксуються по ширині та довжині за допомогою одного натискання. В результаті виходить якісне та надійне покриття для підлоги максимально швидко і дуже просто. Замок 5Gс - найновітніший вид замкових кріплень.

В Україні можна вибрати інші види замкової паркетної дошки, найчастіше клієнти вибирають матеріали із замковим з'єднанням, 4 фаски, дуб. Покупцям важливо звернути увагу на те, щоб замки були міцними, стійкими та надійними. Кріплення низької якості можуть спричинити появу скрипу підлоги через короткий час після монтажу.

Купити паркетну дошку замкову від преміального виробника Барлінек можна у шоу-румі Барлінек у Києві або в інтернет-магазині «Barlinek.Profi».