Як доглядати за паркетом покритим лаком?Вибираючи паркетну дошку, господарі квартири набувають красиве підлогове покриття з натурального матеріалу, що вимагає більш ретельного догляду, ніж штучні аналоги. Паркет, покритий лаком, на даний момент буває не тільки глянсовий, як багато хто думає - це все застарілі стереотипи. Напівматова і матова паркетна дошка має ряд переваг - на ній практично не видно подряпини, і дошка під таким лаком доповнить будь-який сучасний інтер'єр.

Але все ж при вході слід постелити килимок, про який обов'язково витирайте взуття, щоб частинки бруду, пісок з вулиці не залишився на лаку, інакше він буде діяти як абразив. Звертайте увагу на підставу килимка, воно повинно бути м'яким, щоб не пошкодити паркет.

.

Якщо ви вирішили купити паркет, то і чохли або повстяні наклейки на ніжки меблів також необхідно придбати. Вони захистять підлогу від вм'ятин і подряпин. 

 Чи можна мити паркет?

.

Можна, добре віджатою вологою ганчіркою з високою поглинаючою здатністю. Для щоденного догляду слід застосовувати спеціальні засоби по догляду за лакованим паркетом. Для генерального прибирання існують інші засоби, застосовувати які можна раз в кілька місяців або рідше.

Якщо ви звикли ходити по паркету у вуличному взутті, та ще й на підборах - від цієї звички варто відмовитися. Замініть туфлі на затишні домашні капці або шкарпетки.

.

У підсумку весь догляд за паркетною дошкою зводиться до підтримки чистоти в будинку, та дуже швидко він стає звичним ділом. Використовуйте наші рекомендації, і витончений вид паркету в вашій квартирі буде довго радувати вас своєю теплотою і натуральністю.

.

.