Паркетна дошка має оригінальний зовнішній вигляд, але для збереження цієї краси необхідно використовувати спеціальне покриття. На ринку існує два основні варіанти, які користуються рівною популярністю - паркет під маслом і підлогапід лаком. Сьогоднішня різноманітність оздоблювальних матеріалів змушує всерйоз задуматися про те, що саме буде володіти найбільш дієвим ефектом і що вибрати для кожного конкретного випадку. Розглянемо переваги і недоліки обох варіантів, щоб ви могли відчути себе справжнім професіоналом.

.

Лакове покриття Barlinek Profi

Лакове покриття

Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на такому покритті, як лак - покриття збереже свій оригінальний природний малюнок на тривалий час і буде відмінно захищене від механічних пошкоджень. Лак для паркету Barlinek представлений в декількох варіантах, так що можна підібрати матеріал для будь-якої підлоги.

У такого рішення є кілька основних переваг, які вивели його в число найбільш бажаних захисних покриттів:

• Висока міцність. Лак створює захисний шар, який не проникає глибоко в шари деревини і не порушує цілісність поверхні. Якщо вам належить експлуатувати підлогу в приміщенні з високою прохідністю, то краще зупинити свій вибір саме на лаковому варіанті.

• Невибагливість. Гарний паркет, покриття якого виконане з лаку, не вимагає особливого догляду і чудово переносить вологе прибирання.

• Простий спосіб позбавлення. Лакове покриття, в разі необхідності, можна повністю зняти шліфуванням поверхні, і при цьому сама підлоги паркетна дошка особливо не постраждає від механічного методу впливу, її знову можна покрити шаром лаку.

 

Звичайно ж, у такого рішення є і кілька недоліків, які відразу ж відзначають професіонали. При шліфуванні паркет, що був під тонуванням, стане мати первісний колір натурального нефарбованого дерева. А також до недоліків можна віднести складність локальної реставрації протертих ділянок і те, що лакова плівка повністю закупорює підлоговий паркет і не дає деревині вільно дихати. Подібний ефект призводить до появи тріщин при перепаді температур і підвищеної вологості.

 

Паркетна дошка: лак або масло - це питання задає собі кожен власник оригінальної і вишуканої підлоги, але робити свій вибір потрібно тільки після того, як ви розглянете всі існуючі варіанти покриттів.

Масло для паркету

 

Лакове покриття Barlinek Profi Фото

Якщо ж натуральна паркетна дошка покрита маслом, то подібне рішення позбавляє вас від недоліків лакового покриття, але також має свою специфіку. Масло для паркету Barlinek представлено в кількох видах і може відрізнятися за складом, але основними перевагами всіх покриттів на такій основі є такі характеристики:

• Високий ступінь захисту. Масло проникає у внутрішню структуру деревини і створює захисний шар, який здатний запобігти руйнуванню під впливом вологи.

• Збереження естетики. Деревина володіє певною фактурою, і паркетна дошка під олією повністю передає всі особливості фактури поверхні.

• Простота ремонту. Якщо виникла необхідність в оновленні окремого сегмента підлоги, то масло можна наносити без попереднього шліфування всій поверхні підлоги, а працювати тільки з певною ділянкою.

Головними недоліками такого рішення як масло для підлоги є необхідність поточного догляду, для цього масляний шар потрібно періодично оновлювати. Для очищення такої поверхні необхідно використовувати спеціальні засоби для чищення, інакше прибирання буде неефективним. Паркет і масло - це чудові партнери, які можуть забезпечити тривалий період використання, але для збереження успішного союзу потрібно використовувати спеціальні методи очищення і відновлення.

 

Це основні відмінності захисних покриттів, які потрібно враховувати споживачеві. Крім того, що потрібно визначитися з основним типом захисту, потрібно підібрати варіант конкретно для вашої підлоги. Який лак для паркету вибрати і якого відтінку масло вам підійде - ці питання вирішуються в рамках запропонованого асортименту.

Також в нашому шоу-румі паркету підлогу купити можна з різних варіантів деревини. Вибір кольору і фактури здійснюється в залежності від загальної концепції інтер'єру.

Телефонуйте! Ми з радістю допоможемо вам підібрати ідеальне покриття для підлоги.