Що робити якщо паркет подряпався?Паркетне покриття все частіше вибирають цінителі натуральності та екологічності в будинку. Але можливість виникнення подряпин на паркеті, з часом, досить велика. Адже пошкодити і подряпати його можливо, перетягуючи меблі, гублячи щось важке, або пройшовшись неакуратно на шпильках з металевими набійками.

Також паркет можна пропалити, наприклад, кальяном. Подряпаний паркет або просто одна паркетна дошка відразу втрачає привабливий первозданний вигляд. Найчастіше це відбувається на видному місці, що особливо прикро. Реставрація паркету в такому випадку просто неминуча, але ціна на неї цілком доступна.

Як усунути подряпини з паркету

Якщо вм'ятина на паркеті або подряпина глибока, то, найчастіше, це відбувається за допомогою спеціального сплаву воску. Його нагрівають за допомогою паяльника, заповнюють подряпину і зрізають надлишки за допомогою стамески. Після чого це місце можна покрити лаком аерозолю, такий лак для паркету не залишає розводів на підлозі.

Дрібні подряпини можна приховати за допомогою поліролей. Надалі мити підлогу слід так само спеціальними засобами для догляду за паркетом.

Якщо паркет значно зносився і косметичний догляд вже не допомогає, швидше за все, знадобиться ремонт підлоги. У таких випадках паркет циклюють, знімаючи старий шар лаку і нерівності, потім слідує шліфування паркету і покриття його лаком або маслом.

Якщо з'явилася просто величезна подряпина на новому паркеті, то можливо замінити одну або кілька пошкоджених дощок локально. 

Але найкращий спосіб - не допустити подряпин, або запобігти їх появі. Наклеюйте повстяні підкладки під всі меблі, не тягніть важкі меблі по паркетній підлозі, прибирайте вчасно абразивне сміття з паркету, ходіть по будинку в капцях, використовуйте захисні засоби для догляду.

.
Ставтеся акуратно і з любов'ю до натуральних покриттів, і вони відповідатимуть вам нічим не замінним теплом, затишком і комфортом.