Паркетна дошка або вініл?Екологічна і міцна підлога для будинку: паркетна дошка або вініл?

.

Коли говоримо фразу «Якісні та міцні покриття для підлоги», в голові відразу виникає образ дерев'яної підлоги. І правда, паркетна дошка за багато років завоювала серця багатьох споживачів, які по достоїнству оцінили всі її кращі якості.

Але, як відомо, технології сьогодні розвиваються стрімко, і, здається, у паркетної дошки з'явився гідний конкурент. Вінілова плитка - ще один вид підлогових покриттів, який не поступається своїми характеристиками перевагам дерев'яної підлоги. Далі в статті розберемо, що краще кварц вініл або паркетна дошка?

.

Чим гарна кварц вінілова підлога?

.

ПВХ-плитка - багатошарове покриття нового покоління, яке відрізняється легкістю монтажу і підвищеною міцністю. Склад вінілу нагадує лінолеум, однак сучасні виробники відмовилися від використання токсичних компонентів.

Особливості вінілової підлоги:

  • Простий монтаж. Для укладання не потрібне спеціальне обладнання, вініл монтується на клей або за допомогою замкових кріплень.
  • Звукоізоляція. Гнучка база плиток сприяє поглинанню шуму.
  • Модні дизайни. Ви можете обрати вініл з декором під дерево або плитку в будь-якому відтінку.
  • Водостійкість. Навіть ванної - хороший варіант. 
  • Полегшений догляд. Вінілову підлогу легко підтримувати в чистоті.

Паркетна дошка або вініл? фотоТермін експлуатації вінілового покриття залежить від декількох факторів: від виробника, способу монтажу та навантажень. В середньому кварц вінілові плити прослужать 10-15 років.

Якщо ви обираєте вініл або паркетну дошку за технічними характеристиками, слід уважно вивчити особливості обох покриттів. І після порівняння всіх видів вже можна не сумніватися в правильності свого рішення.

.

Ставка на паркетну дошку: її особливості та переваги

.

Ви помітили, що дерев'яні покриття для підлоги все ще так само популярні, незважаючи на трохи вищу ціну і більш делікатну поверхню? Покупців притягують натуральність, непідробна естетика і неймовірне відчуття затишку, які привносять природні матеріали в домашній інтер'єр. Тому дерево все ще так само залишається поза конкуренцією в обробці дорогих інтер'єрів.

З усіх видів підлогових покриттів паркетна дошка вигідно відрізняється наступними показниками:

  • Шляхетний зовнішній вигляд, різноманітність дизайнів і кольорів;
  • Повністю натуральний склад;
  • Відмінна теплоізоляція. Паркетна дошка зберігає теплу поверхню цілий рік і не вимагає додаткового прогріву;
  • Довгий термін служби. Паркетна дошка і через 20 років зберігає свої ключові характеристики, а при грамотній експлуатації і дбайливому догляді - і естетику.

.

Раніше згадувалося, що укладання вінілового покриття - нескладний процес. Вся складність полягає лише в підготовці основи. Те ж саме стосується і монтажу паркетної дошки, вона відбувається порівняно швидко на клей або методом кріплення за допомогою високотехнологічних замків з'єднання.

.

Кварцвінілова плитка або паркетна дошка? Що обрати для оформлення підлоги в квартирі або будинку?

Якщо після аналізу особливостей двох матеріалів ви все ще не знайшли правильний варіант, зверніться за консультацією до фахівців з покриття підлоги в нашому салоні. Консультанти підберуть кварц вініловий ламінат або паркетну дошку індивідуально, враховуючи вид приміщення, ступінь навантаження на підлогу, фінансові можливості покупця.

.

Єдине, в чому ми впевнені, покупці паркетної дошки практично ніколи не шкодують про свій вибір, адже природні, надійні і неймовірно красиві покриття з дерева завжди дарують зручність і особливий комфорт, а також надають інтер'єру вишуканий вигляд.