паркет або паркетна дошка.

Одвічна суперечка - паркет або паркетна дошка?

 

Вибрати дерев'яне покриття для будинку або квартири - найрозумніше і практичне рішення. Однак асортимент підлогових покриттів з дерева настільки великий, що досить легко заплутатися у всіх характеристики та особливостях того чи іншого виду дощок. Далі ми з'ясуємо, в чому головні переваги натурального паркету та паркетної дошки?

.

У чому різниця між паркетом і паркетною дошкою?

паркет або паркетна дошка фото  Багато споживачів все ще вважають, що істотних відмінностей між різними видами дерев'яних підлог не існує, а це просто маркетингові назви одного матеріалу. Однак це зовсім не так! Між двома цими покриттям для підлоги існує величезна різниця.

Виділимо ключові відмінності двох матеріалів:
 1) Конструкція. Паркет - це одношарова деревина з цінних порід дерева товщиною 18-22 мм. Дошка - це 2-х або 3-х шаровий матеріал, товщина якого 14-17 мм.
2) Умови експлуатації. Масив підходить для укладання в приміщеннях зі стабільним мікрокліматом, а дошка може бути використана і в приміщеннях з підвищеною вологістю.
3) Процес монтажу. Для укладання паркету потрібно запросити фахівців, особливо якщо має бути укласти штучний або художнє покриття. Монтаж 2-х або 3-х шарової конструкції з замковими кріпленнями можливо провести і самостійно.
 4) Відновлення. Якщо паркет можна відновлювати, проводячи циклювання і шліфування підлоги, то поверхня дошки оновлюється лише шляхом зняття старого лакового покриття і нанесення нового.
 5) Термін експлуатації. Масив прослужить 20-25 років, а після реставрації ще стільки ж. Паркетні планки зберігають свою естетику протягом 15 років.

Кожен з матеріалів має свої переваги й недоліки. Вибирати слід, виходячи з вашого бюджету і типу приміщення.

 

 Що краще для будинку - паркет або паркетна дошка?

 

паркет або паркетна дошка фото 3 Фахівці салону «Barlinek Profi», тривалий час вивчаючи всі види підлогових покриттів, стверджують, що при виборі матеріалу для підлоги спочатку слід враховувати наступні фактори:

1. Для якого приміщення або кімнати ви вибираєте матеріал? Для кімнат з нормальним мікрокліматом і стійкими параметрами температури і рівня вологості підійдуть будь-які дерев'яні підлоги - і паркетна дошка, і штучний паркет. Підбираючи покриття для вітальні або спальні, враховуйте лише свої фінансові можливості. Але при покупці матеріалу для кухні, балкона, ванної, санвузла, сауни або басейну віддайте перевагу паркету зі стійких порід - тик, мербау, термодерево. Такі матеріали більш стійкі до вологи і краще переносять всі коливання мікроклімату.

2. Чи будете використовувати систему «тепла підлога»? Паркетні підлоги теплі самі по собі. Але додатковий обігрів підлоги створює максимально комфортну обстановку в квартирі в зимовий період. Система «тепла підлога» може зіпсувати натуральний паркет, оскільки деревині властиво зсихатися при підвищених температурах. Паркетна дошка, завдяки своїй багатошаровій конструкції, не реагує на зміни температурного режиму і зберігає свою форму і розміри.

3. Чи велика прохідність в приміщенні? Що вибрати паркет або паркетну дошку? Суворі експлуатаційні умови можуть негативно вплинути на зовнішній вигляд паркетної підлоги. Штучний паркет прослужить довше, завдяки можливості шліфування і циклювання підлоги, які повернуть матеріалу первинний зовнішній вигляд. Паркетна дошка також визнана зносостійким матеріалом, але термін її експлуатації в середньому 15-20 років, тоді як паркету 20-50 років.

4. Спосіб монтажу. Що краще і легше укладати, паркет або паркетну дошку? Монтаж масиву - технічно складний і тривалий процес. Щоб паркет прослужив довго,  не зміщувався і не скрипів, буде потрібна допомога кваліфікованих фахівців. Дошка ж оснащена спеціальними замковими кріпленнями, що полегшують її укладку і не дають з'являтися щілинам.

5. Дизайн. Звичайно ж, ні один масивний паркет не зможе конкурувати з паркетною дошкою в ширині і довжині однієї половиці. Розміри в ширині від 180 до 207 мм і в довжині 2200 кожної планки без ризику деформуватися може мати тільки дошка. Адже для інтер'єрів в сучасному дизайні саме широка і довга паркетна дошка - незамінний атрибут.

.

паркет або паркетна дошка? Barlinek profi

Основним фактором при виборі паркету або паркетної дошки для більшості покупців є ціна матеріалів. Паркет і його монтаж обходяться дорожче, ніж покупка і укладання паркетної дошки. Але якщо важлива довговічність - тоді масив поза конкуренцією!

Незважаючи на те, ви обрали – паркет чи паркетну дошку, слід потурбуватись про грамотний монтаж дерев’яної підлоги. Адже якщо ви придбали якісні матеріали згідно із мікрокліматом та особливостями приміщення, але укладання підлогового покриття проведено із порушенням технологій, ваша нова підлога з часом почне доставляти неприємності у вигляді скрипу, здуття або відшарування. 

 

Де вибрати паркет або паркетну дошку в Києві?

Інтернет-магазин «Barlinek Profi» запрошує цінителів брендових підлогових покриттів побачити своїми очима колекції вишуканого паркету і модної паркетної дошки. На сайті зручно вивчити відгуки про різних матеріалах від наших клієнтів. Заходьте на сайт салону, щоб не пропустити наші розпродажі і вигідні акційні пропозиції! Ми підібрали для вас ексклюзивні колекції матеріалів в трендових відтінках з глянцевим і матовим покриттям.