У натурального паркету немає гідних конкурентів на ринку підлогових покриттів. Тільки дерев'яні підлоги визнані абсолютно екологічними, довговічними і найкрасивішими! Недарма більшість штучних покриттів імітують візерунки і малюнки натурального дерева.

.

Ми підготували поетапну інструкцію, як швидко вивчити асортимент підлогових покриттів і як вибрати кращу паркетну дошку для квартири.

.

паркет для квартиры как выбрать

На що звернути увагу при виборі паркету для квартири?

  1. Вид деревиниВиходячи від дизайну приміщення, його розмірів, умов мікроклімату і вашого бюджету у нас ви можете вибрати ідеальну для вас паркетну дошку. Барлінек, як і більшість інших європейських виробників, виготовляє покриття для підлоги з найбільш міцних сортів деревини: дуба, ясена, червоного дерева.
  2. Фактура. Залежно від обробки поверхня паркету може бути гладкою, брашованою, строганою, рельєфною або зістареною. Використовуючи різні методики обробки дерева, а також спеціальні пристосування для обробки дощок, ми отримуємо ідеально гладка підлогу, шорсткиу або з об'ємною текстурою.
  3. Колір. Дубовий паркет має традиційне забарвлення в бежево-коричневих тонах, ясен же відрізняється золотисто-жовтим відливом. Цінителі темного оригінального паркету з екзотичних порід вподобають яскраві червоно-коричневі відтінки деревини сапеле, що дозволяють створювати ексклюзивні акценти в дизайнерських інтер'єрах. Натуральний відтінок деревини - це ще не єдиний можливий варіант кольору вашої підлоги. За допомогою особливої ​​процедури тонування можна досягти унікальних забарвлень паркету. Дуб і ясен - прекрасні фонові породи для різних тонувань в будь-які кольори і відтінки, непритаманні натуральному дереву, починаючи від білого, сірого, бежевого і закінчуючи практично чорним.
    Якого кольору вибрати паркет в квартиру слід вирішувати виходячи з розмірів апартаментів, ступеня освітленості і дизайну інтер'єру. Як правило, для компактних квартир обирають паркетні підлоги в світлих бежевих півтонах. Для просторих кімнат можна купити паркет яскравих або темних кольорів.
    Якого кольору вибрати паркет в квартиру слід вирішувати виходячи з розмірів апартаментів, ступеня освітленості і дизайну інтер'єру. Як правило, для компактних квартир обирають паркетні підлоги в світлих бежевих півтонах. Для просторих кімнат можна купити паркет яскравих або темних кольорів.
  4. Покриття дощок. Традиційно дерев'яні підлоги покривають лаком або олією. Покриття наносять для того, щоб поліпшити експлуатаційні характеристики паркетних підлог. Обробка олією захищає дерево від попадання вологи і підкреслює текстурну поверхню паркету. Лак закриває деревні пори та створює надійну поверхневу плівку. Лакований паркет більш  стійкий до утворення дрібних подряпин, тріщин і сколів.
  5. Призначення. Паркетна підлога з будь-яким покриттям і будь-якого кольору підійде для вітальні, спальні, дитячої кімнати. Для коридору і кухні ми рекомендуємо купувати тришарову паркетну дошку в натуральному кольорі з покриттям олією для можливості швидкої і локальної реставрації.
  6. Варіант укладання. Виробники, знаючи про складність укладання паркетних підлог, забезпечили матеріали спеціальними сучасними замковими кріпленнями, що істотно полегшує монтаж підлог. Укладання паркетної дошки не займе багато часу і сил, якщо основа підлоги вже підготовлена. Якщо ви обрали для квартири паркет французькою ялинкою, тоді її укладання і створення малюнка на підлозі займе трохи більше часу.


Паркет - красиве, тепле і дороге покриття. Правильний щадний догляд і дбайливе ставлення до дерев'яної підлоги істотно продовжать термін
її експлуатації. Про те, як доглядати за паркетом, і якими засобами користуватися для очищення підлоги, читайте в наших статтях про догляд.