Стяжка підлоги для гарних дерев'яних покриттів

Стяжка підлоги - це тонкий шар між будівельною конструкцією і чистовим покриттям підлоги. Також стяжка служить основою для укладання нової підлоги. Від якості виконаної роботи залежить наступне:

  1. Як буде покладена паркетна дошка;
  2. Який термін експлуатації витримає нова паркетна дошка.

Для проведення робіт з вирівнювання підлоги можуть бути використані різні матеріали і суміші для стяжки підлоги, при цьому сама процедура також виконується різними способами. Розберемо найбільш популярні види правильної стяжки підлоги.

 

Напівсуха і мокра стяжка підлоги - яку вибрати?

 

Залежно від розчину для стяжки підлоги і його консистенції, а також способів вирівнювання розрізняють наступні види основ підлоги:

  1. Суха стяжка - виконується при використанні легких сухих матеріалів. На виставлені по рівню дерев'яні лаги укладають один-два шари листів фанери або ОСБ. Після шліфування і заливки стиків клеєм стяжка готова. Цей спосіб визнаний найшвидшим і акуратним.
  2. Мокра або цементна стяжка підлоги - виконується заливка основи цементним розчином. Це найбільш бюджетний спосіб стяжки. Дана технологія застосовується для створення фінішного покриття тільки на початковому етапі будівництва або при капітальному ремонті будівель.
  3. Напівсуха стяжка - комплексний вид робіт для вирівнювання підлоги, застосовується спеціальне обладнання. Завдяки тому, що в розчин додається трохи води, підлоги застигають швидше. Вже через 12 годин після заливки стяжки можна продовжувати монтажні роботи, однак укладати нові підлогові покриття допускається не раніше, ніж через 20-25 днів.

При ремонтних роботах подбайте про укладання шумо- і гідроізоляційного шару. Ізолюючий вологу матеріал дозволить в подальшому уникнути проблем з дерев'яними покриттям для підлоги. Також на етапі підготовки основи необхідно провести монтажні роботи і стяжку для теплої підлоги.

 

Готова суміш для стяжки підлоги - запорука якісного монтажу паркетної дошки

 

   У шоу-румі «Barlinek» в Києві ми зібрали для наших клієнтів кращі колекції брендової паркетної дошки. Щоб монтаж підлоги пройшов успішно, необхідно не тільки підібрати якісні покриття, а й ретельно підготувати основу підлоги. Від якості стяжки залежить результат укладання паркету і його експлуатаційні властивості в майбутньому.

             

Ідеальна стяжка для монтажу паркету повинна відповідати таким критеріям:

  • Рівень вологості - не більше 2%;
  • Міцність не нижче 25 Mpa;
  • Рівність - максимально допустимий перепад не більше 3 мм на 2 погонних метрах.

Всі перераховані вище показники варто перевірити спеціальними приладами.

 

Якщо стяжка не відповідає критеріям міцності і рівності, її необхідно зміцнити спеціальними грунтовками і вирівняти за допомогою нівелір маси. Нівелір під паркет виконує наступні функції:

  1. Допомагає вирівняти основу;
  2. Покращує технічні характеристики підлоги. Дошки на міцній і рівній підлозі не прогинаються і набувають додаткової жорсткісті;
  3. Створює додаткову тепло- і звукоізоляцію;
  4. Піднімає початковий рівень підлоги;
  5. Створює необхідний нахил підлоги або навпаки вирівнює підлоги з нахилом.

 

Заливка стяжки підлоги - це складний технічний процес, без якого неможливо гарантувати якісне укладання паркетних підлог. Бажаєте дізнатися, як зробити стяжку підлоги швидко і якісно?

Запросіть дослідну бригаду з сучасним обладнанням. Кваліфікована бригада проведе складні технічні роботи протягом одного дня.