Види паркетної дошки

.

Види паркетної дошкиМи не будемо довго зупинятися на тому, яку важливу роль в нашому повсякденному житті відіграють покриття для підлоги. Створюючи затишок в домі, всі ми в першу чергу думаємо, які краще покриття для підлоги купити. Адже увійшовши в чиєсь приміщення в перший раз, наш погляд мимоволі зупиняється на підлогах. Красиві стіни і модні меблі меркнуть на тлі невдало підібраної або старої підлоги, погане покриття залишає неприємні враження.

Красива і приваблива паркетна підлога додасть приміщенню особливої атмосфери затишку, тепла і комфорту. Саме тому багато хто бажаєсаме дерев'яні підлоги. З усього розмаїття матеріалів паркет, як і 100 років тому, - найпопулярніша підлога. У натурального дерева немає гідного конкурента. Пробка, ПВХ, лінолеум, ламінат не замінять теплі дотики і розкішний дизайн паркетної дошки.

Та перш ніж відправиться за новим покриттям, варто розібратися, які види паркетної дошки пропонує ринок.

.

 

Як вибирати паркет?

 

Види паркетної дошки Barlinek будь-яку річ, ми замислюємося, який матеріал використовували для її виготовлення. Так і з підлогами, має значення, що за дерево застосували у виробництві покриття. Головні характеристики, за якими зазвичай вибирають паркетні підлоги:

  •    Колір покриття;
  •    Текстура і вид обробки;
  •    Твердість верхнього шару;
  •    Ширина ламелі;
  •    Селекція деревини;
  •    Вологостійкість покриття.

Колір і текстуру підбирають до меблів і загального інтер'єру приміщення. Найпопулярніші і затребувані породи, такі як дуб і ясен, без використання тонувань мають світлий колір і виражений малюнок. Але і дуб, і ясен відмінно піддаються всіляким обробкам та тонуванням, і після фарбування дошка з цих порід може перетворитися до невпізнання і придбати будь-який відтінок від білого, бежевого, сірого, коричневого і до майже чорного кольору. І тут вже вибір кольору декору і виду його обробки залежить від дизайнерського смаку.

Текстура паркету буває гладкою або шорсткою (брашованою): гладка простіше в прибиранні, а брашована приємнішана дотик. Покриття підлоги представлене в матовій або напівматовій обробці: напівматова підлога, безперечно, виглядає більш нарядно, але на матовому покритті менше видно сліди ніг, пил і дрібні подряпини.

Твердість і стійкість до вологи - параметри дерева, які впливають на зносостійкість і довговічність підлогового покриття. Серед найпопулярніших європейських порід першість належить деревині дуба і ясена.

З деревом визначилися, але ще одна деталь впливає на зовнішній вигляд і загальний малюнок паркету - це ширина кожної ламелі і селекція дерева (наявність сучків і перепадів в кольорі). Дрібна планка в паркетній дошці коштує дешевше за рахунок використання більш дешевої сировини, велика - чим масштабніше, тим дорожче, так як вибрати відповідну дерев'яну ламель в великому розмірі складніше і такої сировини для виготовлення якісних і красивих підлог при переробці завжди набагато менше. Що ж стосується сучків, то тут велику роль відіграють тенденції, і якщо ще 10 років тому сучки і різкі перепади в кольорі вважалися дефектом в розумінні вітчизняних споживачів, то сьогодні - ознакою натуральності дерев'яних підлог і 100% оригінальності покриття.

.

У салоні Барлінек Профі кращий вибір в Києві та представлені всі популярні види паркету у всіх перерахованих вище обробках. Паркетна дошка, що ми пропонуємо - високоміцний матеріал за демократичною ціною. Завдяки складній структурі, всі види паркетної дошки відмінно переносять зміни мікроклімату і перепади температурного режиму. А завдяки невеликій ціні наші підлоги - найбільш популярні серед покупців.

.

Всі види паркетної дошки відмінно підходять для укладання в квартирі, заміському будинку або комерційному приміщенні. Регулярний догляд і дотримання правил експлуатації дерев'яної підлоги дозволять вам продовжити термін її служби!