Паркетна дошка - найпопулярніше і надійне підлоговепокриття з натурального дерева. Натуральні підлоги дивним чином прикрашають приміщення і створюють чарівну атмосферу. Вкрай важливо при монтажі паркету або паркетної дошки використовувати якісний клей. Інноваційний і високотехнологічний паркетний клей впливає на довгостроковість експлуатації дерев'яних підлог. Сьогодні ми з'ясуємо, як купити паркетний клей з безпечним клейовим складом.

/

Паркетний клей - ключові вимоги до складуклей для паркету


   Якщо ви коли-небудь задавалися питанням, який обрати клей для паркету, то напевно бачили, який широкий асортимент засобів представлений на ринку. Кожен виробник стверджує, що саме його клей для паркету володіє кращими якостями. Фахівці в області паркетних покриттів рекомендують при виборі клею звертати увагу на бренд і склад засобу. Вирішуєте, який використати клей для паркету на бетонну стяжку? Вивчайте його характеристики і властивості:

/

 

  • Довговічність і надійне зчеплення - запорука того, що ваша паркетна дошка під час експлуатації не буде зміщуватися;
  • Еластичність. Так як дереву властиво під час коливання температур і вологості розширюватися або всихати, клей не повинен перешкоджати природним процесам, що протікають в деревині;
  • Відсутність усадки. Якісний засіб не змінює свої властивості з часом: не руйнується, зберігає форму і не дозволяє паркету просідати. Поява скрипу може свідчити про те, що клей під дошками розсохся або просів; 
  • Відсутність води. Високотехнологічні клейові склади не містять воду, оскільки волога вбирається в дерево, викликаючи деформацію і розбухання дощечок;
  • Відсутність в складі розчинників. У країнах ЄС вже діє заборона на продаж речовин, до складу яких входять хімічні розчинники. Різкий запах від клею свідчить про наявність шкідливих хімікатів.паркетний клей


   Як правило, виробники вказують, для яких видів деревини може бути рекомендований клей, і в яких умовах краще його використовувати, чи підходить даний клей для паркету на бетонну стяжку або краще його поєднувати з фанерою.

/


Чи впливає ціна клею для паркету на його властивості?

 

   Вивчивши сучасний асортимент клею для паркету, ми виділили його основні види:  

  1. Водно-дисперсійний клей. Засіб характеризується екологічно-чистим складом і помірною ціною. Чим вище відсоток вмісту води в складі, тим дешевше ціна такого засобу. Водно-дисперсійна суміш може бути рекомендована для укладання тільки штучного паркету на основу з бетону або вологостійкої фанери. Клей на водній основі категорично не підходить для приклеювання паркетної дошки.
  2. Поліуретановий клей для паркету. Засіб визнано одним з найбільш міцних і надійних. У складі клею відсутні вода і розчинники. Склеювання паркетних дощок і основи відбувається протягом доби, коли завершується повне затвердіння клеючої речовини. Паркетний клей поліуретановий - універсальний засіб, яке відмінно себе зарекомендував при використанні для приклеювання дубової паркетної дошки та інших видів паркетних покриттів для підлоги. Поліуретановий клей для паркету на стяжку з дерева, фанери або бетону стане кращим рішенням і позбавить від проблем з паркетними підлогами в майбутньому.  
  3. Однокомпонентний поліуретановий клей. Володіє еталонної еластичністю, простий в процесі використання і характеризується відмінними експлуатаційними якостями. Може застосовуватися з усіма видами підкладки і з теплими підлогами.який обрати клей для паркету
  4. Силановий клей для паркету - однокомпонентний високотехнологічний засіб на основі силану.     Силанмодифікований поліуретановий клей для паркету застосовують в поєднанні з спеціальною  грунтовкою . У складі відсутня вода і шкідливі розчинники. Клей забезпечує відмінне зчеплення дерев'яних підлог і гарантує збереження форми дощок під час експлуатації.


   Якщо у вас залишилися питання щодо того, як вибирати клей для паркету, звертайтеся до консультантів нашого магазину! Пам'ятайте, при укладанні нових паркетних підлог важливі всі складові.

   В інтернет-магазині «Barlinek Profi» ми пропонуємо клей від провідного виробника з сертифікатами, що підтверджують безпечний і екологічний склад. У нашому магазині представлені також засоби для догляду за паркетними дошками за прийнятними цінами.