Підібрати підлогове покриття для спортивного залу - відповідальнаі складна задача, адже потрібно не просто купити нову і красиву підлогу, а таке покриття, яке витримає екстремальні навантаження і дозволить безпечно займатися спортом. При падінні на тверду, не призначену для спорту поверхню, є велика ймовірність отримання серйозної травми, в той час як при падінні на дерев'яну підлогу з хорошими амортизаційними властивостями ймовірність отримання травми є мінімальною.

.
підлогове покриття для залуСпортивна паркетна дошка Барлінек - одне з найбільш якісних і екологічних покриттів для занять спортом. Покриття відповідає всім строгим світовим вимогам, що пред'являються до спортивних підлог Європейським стандартом EN 14 904, що підтверджують звіти про випробування і Декларація відповідності стандарту. Спортивні паркетні підлоги володіють еталонними інженерними та екологічними характеристиками, виглядають естетично і престижно, а також мають додаткові переваги від застосування натурального дерева, а саме збереження в приміщенні відповідного мікроклімату, іонізація повітря. Однак найважливіша властивість паркету в спортивному залі - максимальна ударопоглинаюча здатність, чудова гнучкість і еластичність при досить твердій і міцній поверхні! Ось чому в спортивних залах в школах, вузах та інших спортивних установах рекомендується укладати спеціальні паркетні підлоги.

.

Для спортивних залів, танцювальних студій та фітнес-центрів компанія Барлінек випускає серію підлог SportExtreme. Це спортивне покриття, пристосоване для інтенсивної експлуатації в залах, де займаються професіонали, а також на інших об'єктах, де тренуються як дорослі спортсмени, так і діти. Спортивна дошка серії Sport Extreme має клас вогнестійкості Cfl-s1 - важкозаймисті.

 

 З чого виробляють паркет для спортивних залів?


Спортивна дошка Барлінек на 100% виготовляється з дерева. Верхній шар дошки - це благородна деревина дуба або буку, середній і нижній шари виконані з хвойних порід. Кожна планка має розміри 2200x207x15 мм, застосовуються найміцніші замкові з'єднання Barclick.
Вся система спортивного покриття SportExtreme складається з:

паркет для спортивних залів

  1. Верхній шар - добірна високоміцна паркетна дошка з дуба або буку, покрита спеціальним зносостійким лаком, по верху якого можна нанести розмітку;
  2. Середній шар - прошарок з фанери або OSB, що використовується для посилення міцності конструкції і захисту паркету в спортзалі від тріщин, сколів, надламів при екстремальних навантаженнях;
  3. Третій шар - лаги, укладені в перехресному напрямку. Важливий елемент конструкції паркету для футзалу. Даний шар збільшує пластичність всієї конструкції;
  4. Четвертий шар - амортизаційний, що складається з пружних прокладок і сприяє посиленню «пружинистості» SportExtreme, що дозволяє проводити динамічні тренування, значно зменшуючи ризик отримання травми. Прокладки поглинають шум і вібрації, пригнічують удари м'яча.
  5. Нижній шар - гідрофобна підкладка. Служить для герметичної гідроізоляції, оберігаючи лаги, стружкову плиту і паркетну дошку від проникнення вологи. Важливий елемент при монтажі спортивної підлоги з натурального дерева.Саме за завдяки такій багатошаровій структурі на дерев’яній підлозі можливо проводити спортивні заходи з м'ячем, безпечно стрибати і бігати, не боячись травм і пошкоджень дощок. 


Спортивний паркет для залів - головні переваги та ціна

Спортивний паркет для залів Як ви вже зрозуміли, покриття для підлоги для спортивних залів з натурального дерева мають відмінну гнучкість, міцність і надійність.

 Однак це не єдині переваги спортивного паркету.

Розглянемо детальніше основні переваги підлогових покриттів для фітнес залів:

  • Антиковзаюча поверхня. Паркетна дошка обробляється 7-9 шарами спортивного лаку, який в рази збільшує термін експлуатації підлоги і сприяє кращому зчепленню спортивного взуття з покриттям;
  • Амортизуючий ефект і відскік м'яча на 92%. Такі властивості підлоги вкрай важливі для занять ігровими видами спорту та їх безпеки для гравця, адже при бігу і стрибках істотно скорочується навантаження на суглоби;
  • Оптимальний рівень відблиску. Підлоги в спортзалах не повинні засліплювати при штучному освітленні;
  • Спортивний паркет з матовим покриттям не відображає сонячні промені чи світло денних ламп і є комфортним покриттям для спортивних змагань в будь- який час,незалежно від освітлення.
  • Вологостійкість. Завдяки гідроізоляційній підкладці і захисній обробці дошки не руйнуються навіть при поглинанні вологи;
  • Простота догляду. Для підтримки чистоти в залі досить проводити регулярне вологе прибирання;
  • Звукоізоляція та поглинання енергії. Амортизаційний шар заглушає шум м'яча, удари від стрибків, падіння спортивного інвентарю;
  • Мінімальна деформація, незважаючи на екстремальні навантаження;
  • Зносостійкість. Особливі характеристики матеріалу дозволяють використовувати його в середньому 10-15 років.

 

Спортивний паркет Барлінек - покриття, яке являє прекрасний приклад поєднання натуральної деревини та сучасних технологій, завдяки чому ви отримуєте продукт, який відповідає найвищим стандартам. Однак слід розуміти, що якщо укладання звичайного паркету не вимагає спеціальних знань і навичок, і дошки легко кріпляться за допомогою сучасних замкових кріплень, то для монтажу спортивного паркету потрібно запросити кваліфікованих майстрів. Лише досвідчені фахівці впораються з правильною установкою системи спортивного паркету.


Де купити спортивний паркет в Києві?

.

Спортивний паркет Barlinek ProfiЯкий паркет купити для спортзалу, та які супутні товари вибрати серед безлічі варіантів? У цьому питанні допоможуть фахівці компанії «Barlinek Profi». Розібратися вусіх властивостях паркету - завдання не просте, адже від обраного матеріалу буде залежати термін експлуатації вашої підлоги. Ми не тільки відмінно розбираємося у всіх видах дерев'яних підлог, а також перевірили і вибрали для наших клієнтів лише такі покриття, яким можна довіряти!

.
Ми гарантуємо високу якість наших матеріалів і пропонуємо спортивний паркет за прийнятною ціною! Звертайтеся за консультацією до наших фахівців в телефонному або он-лайн режимі, вони допоможуть розрахувати вартість спортивного паркету для вашого об'єкта.

.

Сертифікований товар від європейського виробника багатошарових дерев'яних підлог Барлінек завжди доступний на сайті і в шоу-румі «BarlinekProfi».

Всі акційні пропозиції паркетної дошки можна переглянути за посиланням.