клей для паркетної дошки Barlinek

Якщо ви читаєте цю статтю, то, швидше за все, ремонт вашого житла на завершальному етапі, а в якості підлогового покриття обраний чудовий паркет, який ви вирішили укладати найбільш надійним способом - приклеюванням.

.

Не важливо, як ви думаєте зробити якісне укладання (своїми руками або за допомогою майстрів), для цього потрібен гарний клей для паркетної дошки з яким зможе працювати і професіонал, і людина без досвіду.

.

Якість клею і правильний підбір його складу - вирішальні фактори, так як якщо ви придбаєте клей, що не підходить для вирішення ваших завдань, або неякісний клей, то це може з'ясуватися через пристойний відрізок часу, коли всі монтажні роботи будуть виконані. На жаль, в таких випадках нічого змінити вже не можна буде. Щоб уникнути таких неприємностей слід ретельно підходити до вибору всіх матеріалів для укладання паркету.

.

 Якими властивостями повинен володіти паркетний клей?

/

клей для паркету

  1. Екологія. Застосовуйте клеї без розчинників, клеї на основі розчинника містять шкідливі речовини і вбивають всю ідею екологічності підлогового покриття. Наявність розчинника зрозуміло по різкому запаху клею. Шкідливі випари будуть присутні якийсь час навіть після укладання підлогового покриття. Тому такі матеріали небезпечні не тільки для фахівців з укладання паркету, але і для мешканців.
  2. Тривалий термін служби. Паркет - підлогове покриття, яке можна реставрувати, тому служить десятиліття. Термін життя клею для паркету повинен бути мінімум п'ятдесят років. Так довго служать поліуретанові клеї сучасного виробництва. Інші клеї можуть «посипатися» через десять років і буде необхідно повністю міняти покриття для підлоги.
  3. Клей для паркету повинен володіти рухливістю та еластичністю, щоб деревина могла розширюватися і звужуватися при коливаннях вологості і температур в приміщенні. Деревина - живий матеріал, і такі невеликі зміни в розмірах абсолютно природні. При цьому за рахунок рухливості клею не повинно утворюватися щілин між планками.
  4. Відсутність усадки після укладання паркету на клей. Сучасні клеї не повинні сідати, навіть через тривалий час. Паркетні дошки будуть прогинатися в місцях усадки і скрипіти, що може приносити відсутність комфорту в експлуатації підлоги.
  5. У паркетному клеї не повинно бути води. Клеї на водній основі в минулому, тому що деревина в процесі приклеювання може намокати, набухати і в період висихання деформуватися. Такі клеї не підходять для паркетної дошки, але їх можна застосовувати для укладання штучного паркету, хоча знадобитися не менше 2 тижнів перед шліфуванням, для того щоб паркет «віддав» надлишкову вологу.
  6. Недорогі двокомпонентні клеї для паркету містять в складі епоксидні смоли, крім поліуретанових. Вони дешевше відсотків на 20-30, ніж 2-х компонентні поліуретанові клеї, але ці смоли в них додані лише для поліпшення адгезії, при цьому такі клеї поступаються за міцністю, еластичністю та довговічністю чисто поліуретановим клеям. І з двокомпонентними паркетними клеями, як правило, не впорається дилетант.
  7. Якщо ви помітили, що на упаковці клею є обмеження на приклеювання масивної паркетної дошки, значить такий клей поступається за своїми властивостями іншим. Їх ціна зменшується за рахунок додавання більш бюджетних компонентів, але і властивості так само будуть нижче інших поліуретанових двокомпонентних або однокомпонентних клеїв.
  8. Якщо є обмеження по стійкості до морозу у клею, то його застосування на дачі або в заміському будинку обмежене. Такі клеї НЕ будуть витримувати істотних коливань температур, тому їх краще не застосовувати і для теплих підлог, тому що хоч і в плюсову сторону, але зміни температурного режиму будуть істотні.

Довговічний і екологічний поліуретановий клей для паркету Barlinek можна купити на нашому сайті в кілька кліків. Це відмінний універсальний вологостійкий клей, що забезпечує еластичність на етапі укладання, а так само в період експлуатації паркету. Клей однокомпонентний, що говорить про його простоту в роботі. Ідеально підходить для приклеювання паркетної дошки на фанеру або стяжку, а так само для приклеювання фанери на стяжку. Рекомендується для використання при монтажі паркетної дошки на теплу підлогу. Також підходить для якісного укладання паркету на стяжку, але не забувайте, що стяжку попередньо необхідно покрити ґрунтовкою. Цей процес потрібен для поліпшення міцності основи та забезпечення адгезії клею. 

.

Сумніваєтеся, який клей для паркетної дошки краще купити? Звертайтеся за консультацією до менеджеру нашого інтернет- магазину, й вам професійно підберуть і підлогове покриття, і клей, й інші супутні товари для монтажу підлоги.

Вибір клею та інших допоміжних матеріалів y грає величезну роль в укладанні паркету.