Реставрація / циклювання паркету або нове покриття?

.

шлифовка паркета цена киевНовий паркет захоплює своїм чудовим зовнішнім виглядом, бездоганними формами і глянсовим сяйвом. Але, навіть при дотриманні усіх правил догляду, через кілька років на покритті з'являються невеликі дефекти, а іноді і серйозні пошкодження. Своєчасна діагностика підлоги і усунення невеликих пошкоджень за допомогою косметичної реставрації паркету або періодичного полірування цілком можуть повернути полам первісний вигляд і допомогти уникнути дорогого шліфування паркету. Проте у тих випадках, коли з'явився скрип, здулися планки, видніються тріщини, заміна або повноцінний ремонт паркету стають першочерговим завданням, і без допомоги професіоналів вже не обійтися.

.

Провести шліфовку паркету своїми руками у вас навряд чи вийде, так як ця процедура вимагає спеціальних навичок і наявності професійного обладнання, крім тоговаша дошка повинна бути покладена клейовим способом, тобто мати жорстке зчеплення з підлогою.

.

Але якщо все ж є впевненість в своїх силах, є необхідні інструменти і матеріали, цілком можливо провести ремонт паркету самостійно.

 

Реставрація паркету своїми руками: особливості процедури

 

Зважилися все-таки спробувати зробити ремонт самостійно? Коротенько розповімо, як це зробити:

Вм'ятини і подряпини

Якщо покриття трохи потерлося, з'явилися невеликі подряпини і вмятинки - досить провести косметичний ремонт своїми руками.

Починати необхідно з пошкоджень не більше 2 см. Великі дефекти відновленню не підлягають, краще замінити всю планку. Отже, спочатку слід очистити підлогу від пилу і сміття за допомогою пилососа. Не намагайтеся виколупувати сміття з планки, так можна пошкодити підлогу ще сильніше. Потім тріщини акуратно закрити спеціальними мастиками за допомогою шпателя.

Невеликі подряпини і потертості ретушують олівцем для паркету, шліфують і покривають поліролью, лаком або маслом.

 

Скрип

• Тепер треба розібратися зі скрипучою підлогою. Якщо дошка лежить на підкладці, в першу чергу подивіться чи достатні зазори від стін, і якщо паркет уперся в стіну, обріжте мінімум сантиметр по периметру всіх місць, де він впирається. Якщо ж зазори від стін в нормі, значить причина скрипу - істотний перепад основи. І тоді потрібно розбирати підлоги і вирішувати проблеми зі стяжкою.

• Якщо дошка приклеєна, а скрип все-таки з'явився, це означає, що вона відстала від основи, і її потрібно надійно закріпити до підлоги. У плашки висвердлюється отвір,та за допомогою саморіза планка скріплюється з основою підлоги. З'єднати планки з основою можна також за допомогою клею або монтажної піни. Надійне зчеплення виключить тертя і усуне скрип. Отвір реставрується «під сучок».

.

циклевка паркета киев цена Перепади висоти паркетних планок

З плином часу та під впливом негативних факторів паркетні планки можуть деформуватися. Невеликий перепад можна виправити шліфувальною машиною. У деяких випадках знадобиться повна заміна деформованої ділянки.

 

Шліфування або циклювання паркету

Шліфування паркету- процес трудомісткий і далеко не дешевий. Шліфування прибирає верхній шар паркету товщиною мінімум 1 мм. Таким чином видаляється лак, подряпини, вибоїни, вирівнюється поверхня підлоги. З огляду на те, що з паркету знімається великий шар покриття, дану роботу проводять, коли пошкодження дійсно значні.

 

Нанесення захисного покриття

Після виконаних робіт на паркет треба нанести лак або масло. Це не тільки додасть підлозі гарний вигляд, але і захистить його від подальших ушкоджень. Яке покриття краще вибрати: лак або масло, читайте в нашому блозі.

 

 

Реставрація паркету в Києві або нова паркетна дошка, що дешевше?

 

циклевка паркета киевНе завжди реставрація старого паркету - виправдана робота. Провести косметичний ремонт паркету або доцільніше постелити нову підлогувирішують фахівціпісля детального дослідження вашого підлогового покриття. Але навіть без попереднього обстеження можна впевнено сказати, що вибираючи бюджетну паркетну дошку для заміни замість комплексу робіт по циклюванню і покриттю лаком, ви точно витратите не на багато більше, або вам навіть вдасться заощадити.

 

Коли ж вигідніше постелити нову підлогу?

• Стерта, зношена підлога, видимі пошкодження, хвилеподібні тріщини планок. У цьому випадку укладання нової недорогої паркетної дошки може виявитися і швидше, і дешевше. Майстри заощадять ваш час і гроші, так як ціна за шліфовку або циклювання паркету буде плюс-мінус така ж або навіть дорожче;

• Після затоплення покриття знадобиться великий обсяг робіт. Можливо, навіть вашу підлогу доведеться демонтувати. Майстру легше визначити, який комплекс робіт необхідний. Ціна в Києві за реставрацію паркету після затоплення завжди набагато вище стандартного укладання дошки;

• Найскладніший випадок ─ паркет пошкоджений гниллю та цвіллю, дошки стали пухкі. Значить, знадобиться повний демонтаж підлоги, просушка всієї основи і монтаж нового покриття.

 

Правильний догляд за паркетною дошкою продовжить термін служби конструкції на десятиліття, не вимагаючи складного дорогого ремонту. Ставтеся дбайливо до своїх підлог, так як ціна на реставрацію паркету не буває низькою, і дана процедура дуже трудомістка та потрібні спеціальне обладнання, дорогі матеріали і професійні працівники.

 

Якщо у вас залишилися ще питання, які ми не розкрили в цій статті, звертайтеся до наших фахівців, вони точно дадуть вичерпні відповіді і підкажуть вам правильне рішення при виникненні проблем з підлогою.