паркетна дошка ялинка фото 25Такий вид підлогового покриття з дерева бере свій початок ще з сімнадцятого століття. У королівських палацах Франції підлоги були укладені саме таким способом.

Паркет ялинкою завжди був і буде актуальним, тому що це - непорушна класика. Будь-який інтер'єр з «угорською» або «французькою ялинкою» буде виглядати елегантно і аристократично, незважаючи на простоту малюнка. 

При укладанні паркету ялинкою планки з'єднуються вузькою стороною під кутом сорок п'ять градусів,утворюючи цікавий візерунок, що нагадує ялинку.

Сучасна технологія дозволяє отримувати ідеально оброблену паркетну дошку з замковим з'єднанням і відмінною геометрією.


У нашому магазині паркету тепер можна придбати паркетну дошку, яку не потрібно додатково обробляти (шліфувати і покривати), щоб провести укладання паркету ялинкою.Вона ще на етапі виробництва покрита лаком або маслом.

.

Таким чином, монтаж паркету не ускладнюється додатковими столярними роботами, тому вартість послуг буде не дорогою. Укласти паркет ялинкою від Barlinek можна двома способами - на клей і на подкладку. Варто відзначити, що замки для укладання паркетної дошки ялинкою плаваючим способом - запатентована ексклюзивна технологія Барлінек.

.

Малюнок і колір паркету може відрізнятися від стриманого однотонного класичного до строкатого, з великими сучками і перепадами, які відмінно прикрасять кімнату в стилі кантрі. Подивіться весь спектр кольорів і різновидів паркету на нашому сайті.

Який варіант укладки паркетної дошки ялинкою краще вибрати?

.

Класикою паркетного підлогового покриття вважають укладку планок ялинкою. Однак «ялинка» також може бути різною. Найбільш популярними розкладками визнані англійська, французька та венгерська ялинки. Розберемо дані варіанти паркету детальніше.

  • Англійська або класична ялинка- особлива укладка паркетної дошки, при якій планки розташовуються під прямим кутом одна до одної. На підлозі утворюється зигзагоподібний малюнок, який візуально збільшує приміщення. Вибираючи паркетну дошку схожих відтінків, на підлозі вдасться створити неймовірно красиво і розкішну картину. При однотонних планках утворюється стильне дерев’яне покриття.

  • Венгерська ялинка – це те сааме що й англійська, просто інша інтерпритація назви тієї ж підлоги. Майстри так само готують дощечки прямокутної форми одинакового розміру, а потім укладають їх під прямим кутом одна до одної. При бажанні можна зробити паркетну дошку венгерська ялинка головним акцентом дизайнерського інтер’єру. Для цього слід підібрати підлогове покриття з яскравими візерунками та контрастними променями.

  • Французька ялинка має невеликі відмінності. Кожна дощечка обрізається з двох сторін під кутом 45 градусів, а потім всі планки з'єднуються за допомогою кріплення «шип-паз». Готове полотно має малюнок доріжок, що тягнуться вдалину. За рахунок такого ефекту будь- яке приміщення з паркетною дошкою французька ялинка виглядає особливо елегантним.

Ціна паркету «французька ялинка» істотно відрізняється від ціни на «англійську» чи «венгерську ялинку» приблизно на 30% в більший бік, і пов’язано це зі збільшеним відходом використаної деревини та більш складним процессом виготовлення. Тим не менш, ці два варіанти підлогового покриття ялинкою однаково користуються популярністю у наших покупців. І це цілком зрозуміло, адже кого зупиняла вартість на шляху до ідеальної краси.

Вибрали паркет ялинка? Ціна на нього трохи вище, ніж на інші покриття для підлоги, але це виправдовується складною технологією виробництва.