Які умови оптимальні для паркету?Натуральна підлога з дерева - завжди тепло і престижно. Та варто враховувати, що деревина - пористий матеріал, який вбирає вологу, а різко висихаючи, може потріскатися. Оптимальна відносна вологість повинна бути в межах 45-60 відсотків. Тому не слід стелити паркетну дошку в дуже вологих приміщеннях. Вологість повітря - вирішальний фактор.

.

Найоптимальніша температура повітря в приміщенні для паркету від 20 до 23 градусів Цельсія.

Важливо також відзначити, що всі перераховані вище умови так само ідеальні і для здорового життя людини. При таких умовах в будинку не розмножуються хвороботворні бактерії, вам легко дихати, шкіра не пересихає, нігті і волосся не ламаються. Тому впевнено можна сказати, що піклуючись про паркет - ви піклуєтеся про себе!

.

В цілому, забезпечення інших умов для експлуатації паркету зводиться до підтримки чистоти підлоги, але все ж він потребує правильного миття. Підлогу потрібно протирати вологою ганчіркою зі спеціальними засобами для паркету. При покупці засобів для догляду за паркетною дошкою звертайте увагу на те, для якого саме покриття воно існує: лакового або масляного.

Не варто ходити по паркету у взутті на підборах. Слід регулярно чистити килимові покриття, тому що вони здатні накопичувати великі частки сміття, які можуть пошкодити паркет.

На нашому сайті ви знайдете засоби по догляду за паркетом екстра-класу.