Сучасний паркет - це надійна конструкція з декількох шарів натурального дерева, перехресно проклеєних між собою за допомогою екологічно чистих клеїв. Як верхній шар використовують породи цінних дерев, які будуть служити шикарною прикрасою вашого будинку.

Як виготовляється паркет і що це таке?.

Верхній шар, крім естетичних якостей, є найтвердішим, що дозволяє паркету бути стійким до подряпин, відколів, вм'ятин.

.

Середній шар - ламелі, волокна яких розташовані перпендикулярно нижньому і верхньому шару, така компенсація напруги забезпечує високу міцність і стабільність паркетної дошки.

.

Нижній шар, так само як і середній, роблять з хвойних порід деревини. Він забезпечує жорсткість конструкції тришарової паркетної дошки. Після склеювання дошку на виробництві покривають лаком або маслом. Цей процес автоматизований і відбувається на лінії з розпиленням захисних покриттів і ультрафіолетовими лампами для затвердіння між шарами. Пройшовши процеси склеювання і фінішного покриття, дошка проходить останній процес нарізування сучасного замку, після чого буде упакована і готова до переїзду в ваше житло.

.

Розміри паркетної дошки:

  • Товщина паркетної дошки 1,4 см; 

  • Довжина до 2.2 м;  

  • Ширина 13, 18, 20,7см.

Багатошарова паркетна дошка сучасного виробництва має широкий спектр кольорів, вибрати зможе найвимогливіший покупець. Укладати його можна на стяжку або основу з фанери методом приклеювання, або на спеціальну підкладку під паркет. І якщо ви вирішили купити паркетну дошку  не лякайтеся особливого догляду - достатньо підтримувати елементарну чистоту в будинку, щоб підлога не зношувався занадто швидко.