Коли доходить справа до вибору підлогового покриття, з кожним роком все більше людей віддає перевагу натуральному дереву. Коли вибір підлогового покриття зроблений на користь паркету, слідом виникає питання: яке покриття паркету буде краще саме для вас. Покриття паркету - захисний шар, який наноситься зверху деревини. Існує паркет під лаком, під олією і масло-воском. Паркетну дошку покривають ще на виробництві, в магазинах вже представлене готове покриття для підлоги.

 Переваги паркету під лаком:

1. Екологічність. Сучасне виробництво домоглося можливості випускати лак на основі води, таким     чином  покриття паркету стало абсолютно екологічним та не виділяє шкідливих речовин.

2. Можливість обрати інтенсивність блиску. Зараз існує паркет під лаком з матовим або напів-матовим ефектом. Це дозволяє вибрати насиченість блиску нової підлоги, в залежності від інтер'єрних завдань. Полу-матовий лак більше підійде для традиційних інтер'єрів, матовий лак - для сучасних, але вирішувати вам - все це дуже індивідуально.

3. Деревина паркету добре захищена від механічних пошкоджень, в догляді паркет під лаком менш вибагливий. Використання спеціальних засобів  неминуче, але містити таку підлогу в чистоті трохи простіше. 

Как выбрать покрытие паркета и что это такое? 2

.

 Недоліки паркету під лаком:

1.Не повна природність. Лак покриває плівкою паркет, що не дозволяє в повній мірі відчути теплоту деревини. 2. Неможливість відреставрувати паркет локально, при серйозному зносі і пошкодженнях доводиться перешліфовувати всю підлогу. 

.

Масляне покриття для підлоги

Існує кілька варіантів масляного покриття паркету: 

1.Натуральна олія. Це абсолютно натуральний варіант, на основі 100% натуральних масел, не покриває плівкою дерево. Відмінно передає теплоту і натуральність структури. Догляд за такою природною підлогою буде більш скрупульозним. Вологе прибирання повинне проходити з використанням натурального мила для паркету. Періодично таку підлогу потрібно буде просочувати заново маслом.

2.OXI-олія. Оксидативна олія- це також 100% масло, але яке пройшло складний процес окислення і полімеризації під впливом кисню при тривалиому нагріванні, після якого масло стає густішим, збільшується його питома вага. Покриття таким маслом володіє більшою твердістю, воно більш міцне, еластичне і блискуче, на відміну від натуральних олій. Воно зберігає теплоту деревини, проникаючи в її волокна, затверджується під дією кисню. Догляд за такою підлогою практично не відрізняється від догляду за паркетом під лаком.

 Відмінність натуральних олій від масло-воску в тому, що вони не містять в своєму складі шкідливих для здоров'я розчинників, це повністю екологічні продукти. 

У нашому шоу-румі ви можете вибрати паркетну дошку під лаком, напів-матовим лаком, лаком Professional, натуральним маслом і OXI-маслом. Телефонуйте і ми допоможемо більш детально підібрати підлогу з найбільш підходящим для ваших умов покриттям.