Якщо ви вирішили, що в квартирі або будинку будепідлогове покриття з натурального дерева - вам доведеться зробити нелегкий вибір паркету! Сучасний ринок представляє покупцям широкий модельний ряд продукції, яку називають паркетом. Відмінності можуть бути в конструкції, покритті, розмірі, деревині. 

 Основні види паркету:

1.Штучний або масивний - виготовляється з цільного фрагменту деревини, стикується методом шип-паз. Але так як такий паркет більше за інших схильний до всихання і викривлення при нестабільних умовах температури і вологості, необхідний метод приклеювання на стяжку або фанеру. Буває вже покритим лаком або маслом, буває без покриття. Для укладання такої підлоги потрібен фахівець.

2.Паркетна дошка - багатошарова конструкція, верхній шар якої зроблений з цінних порід, два нижніх служать для жорсткості і стабільності. Повністю натуральне покриття. Найчастіше стикується просто - замковим методом. Буває як 3-х смуговою  - візуально виглядає як штучний паркет, так і 1-но смуговою  - виглядає як масивна дошка в великому форматі. Для укладання необхідна також  підкладка . Покрита дошка лаком або олією вже на виробництві. Для тих, хто хоче натуральність на 100%, краще вибирати паркетну дошку під маслом.Найбільшою перевагою паркетної дошки є її стабільність і вартість. Вона в комплексі покриття і укладання дешевше штучного паркету і масиву, при цьому за характеристиками не поступається.

3.Щитовий паркет - складна конструкція з фанери, на яку приклеєний шар з цінних порід дерева, верхній шар покладений різними візерунками з різних порід. Це найдорожчий вид паркету. Щити повинні бути обов'язково приклеєні на фанеру або на стяжку. Такий вид паркету укладається переважно в класичних інтер'єрах. Великий вибір видів паркету і порід деревини може неабияк заплутати покупця. Ми пропонуємо оптимальне рішення, як за ціною, так і за якістю. Паркетна дошка ясен, дуб, сапела різних тонів та форматів дозволить підібрати покриття для гармонії будь-якого інтер'єру.

Читайте чим відрізняється паркет від ламінату!