Cтіновий паркет

Дерев'яні підлогові покриття - матеріали з унікальним поєднанням фізичних і технічних властивостей. Ми звикли прикрашати паркетною дошкою підлоги, але дерево відмінно підходить і для обробки стін.


Декоруючи стіни деревом, можна візуально змінити розміри приміщення, збільшити висоту стелі, виділити акцент в інтер'єрі на одній зі стін. Однак відмінні декоративні властивості - не єдина перевага обробки стін деревом. Паркетна дошка невибаглива в догляді, відмінно утримує свої розміри і форму і зберігає естетичний вигляд протягом тривалого часу. Ви можете планувати дизайн вашої вітальні, кухні, коридору або балкона на ваш смак і прикрасити деревом всю кімнату, одну зі стін або її фрагмент.

.

Обрати напрямок розміщення паркетної дошки на стіні можливо за власним смаком. Традиційне вертикальне розміщення дощок додасть простору та збільшить висоту стелі. Горизонтальне розташування дозволить врівноважити геометрію стін, якщо приміщення має неправильну форму. Також допускається діагональне розташування плашок на стіні для підкреслення оригінального дизайну інтер'єру. 


   Які переваги монтажу паркетної дошки на стіни? Розглянемо основні:

  • Ваш інтер'єр набуває унікальний оригінальний зовнішній вигляд;
  • Відмінне доповнення до апартаментів, оформленим в сільському, романтичному стилі, кантрі або еко;
  • Різноманітність деревини - можливість підібрати потрібний відтінок і текстуру дерева під будь-який інтер'єр;
  • Натуральні матеріали рекомендовані для використання в житлових приміщеннях;
  • Швидкий і простий монтаж;
  • Паркетна дошка на стіні при правильному догляді збереже свою красу протягом тривалого часу.
  • Паркет на стіні в інтер'єрі додасть вашій квартирі або будинку затишний зовнішній вигляд і підкреслить оригінальність мислення і смаку господарів будинку.

/

Як укласти паркет на стіну?

 Технологія обшивки стін деревом вимагає від майстрів спеціальних знань і досвіду, щоб провести монтаж паркету на стіну правильно і якісно. Далі ми розповімо, як кріпити паркетну дошку на стіну.


Укладання паркетної дошки на стіну включає в себе кілька обов'язкових етапів:

І етап - вибір паркетної дошки та розрахунок її кількості. До загальної площі стін додайте% на підгонку, враховуючи варіант укладання дошки на стіну: горизонтальний або вертикальний - 5-7%, діагональний - 7-10%. Перед початком монтажу матеріал повинен адаптуватися в приміщенні. Для цього просто залиште упаковки дощок в кімнаті на 2-3 доби.


ІІ етап - підготовка основи. Паркетні дошки монтуються на ідеально рівну поверхню. Щоб підготувати стіни, найкраще підійдуть рейки з дерева або фанери, змонтовані на відстані не більше 40-50см один від одного, і на відстані 10 см від кута або початкової точки монтажу. Перед закріпленням лаг майстер перевіряє за допомогою рівня правильне їх розташування. Якщо в стінах прокладені труби, що забезпечують водопостачання або опалення в будинку, потрібно використовувати пароізоляцію, яка блокує прояв вологи на стінах.


 ІІІ етап - визначення відправної точки укладання паркетної дошки. На стіні необхідно схематично позначити, в якому розташуванні повинні бути встановлені ламелі, і який малюнок вони будуть створювати. Залежно від горизонтального, вертикального або діагонального розміщення дощок відзначаються лінії на ширину однієї дошки, таким чином, можна вибрати ідеальне розташування, щоб малюнок виглядав закінченим.


ІV етап - монтаж. Паркет на стіну встановлюється за допомогою спеціальних монтажних кріплень і клею, вже нанесеного на рейку на ширину однієї планки. Паркетні дошки монтуються один до одного за допомогою замкових з'єднань, підбиваючи їх один до одного.


V етап - фінішна обробка. Не варто хвилюватися, якщо зазор між стіною і панелями залишився неоднаковим. Всі похибки стіни легко приховати за допомогою плінтусів і куточків.


Тепер і ви можете насолоджуватися красою натурального дерева на ваших стінах! При підборі матеріалу для обшивки стін рекомендуємо звернути увагу на паркетні дошки Barlinek з замковим кріпленням SEGER або 5Gs. Дана технологія полегшить монтаж і дозволить майстрам надійно закріпити матеріали на стіні. Якщо ви плануєте повісити на стіну, декоровану паркетними дошками, додаткові елементи - телевізор, шафа, полиці, тоді кріпильні анкери слід кріпити безпосередньо до цегляної кладки.


При правильному догляді за дерев'яними панелями і дотриманні оптимального рівня мікроклімату, ваші стіни з дерев'яною обробкою будуть тішити вас красою свого малюнка і текстури довгий час! У нашому шоу-румі «Barlinek-Profi» ми підкажемо, який купити паркет на стіну і які супутні товари вам знадобляться.