Для будинку тільки дерево! Так стверджують фахівці в області підлогових покриттів, а ми з ними повністю погоджуємося. Асортимент дерев'яних покриттів в сучасних магазинах задовольнить смак і потреби навіть найвимогливіших покупців. Однак найчастіше самі клієнти не знають, що ж краще купити паркетну дошку або масивну дошку? Перед тим як відповісти на дане питання, розумніше спочатку розібратися в термінах і проаналізувати технічні та експлуатаційні властивості масивної і паркетної дошки.

Масивна дошка

- особливості, характеристики і переваги

масивна дошка.

Незважаючи на прогресивний розвиток ринку будівельних матеріалів і появу нових удосконалених видів ламінату і вінілу, інтерес до підлогових покриттів з натурального дерева не згасає. Кожна сім'я прагне мати вдома шматочок живої природи у вигляді виробів з дуба, ясена або інших порід.

Масивна дошка дуба - цілісний шматок дерева, що має форму дошки. Масивний паркет цінується, перш за все, за свою натуральність і еталонну міцність. Основна перевага масивної дошки дуба - довгий термін експлуатації. Пол з масиву витримає не одне покоління родини. Для того щоб оновити паркет, досить відреставрувати його методом шліфування і циклювання. В середньому, масив прослужить більше 30 років. Термін експлуатації паркетної дошки менше. У цьому головна відповідь на питання, чим відрізняється масивна дошка від паркетної.

Однак слід розуміти, що підлоги з цільного дерева дуже сприйнятливі до коливань мікроклімату. Якщо в будинку спостерігаються часті зміни температури і рівня вологості, паркетна дошка масив дуба з часом буде деформуватися, що істотно зменшить термін її експлуатації.

Чим відрізняється масивна дошка від паркетної по дизайну? Недосвідчений споживач по зовнішньому вигляду не визначить, де укладений масив дуба, а де паркетна дошка. Фахівці знають, що масив має більш широкі розміри, ніж паркетна дошка. Верхній декоративний шар гарний у обох матеріалів. Натуральні фактури і відтінки, глибокий рельєф і неповторна текстура притаманні і масиву, і паркетній дошці.

 

Функціональні якості паркетної дошки

 

масивна дошка чи паркетна.

Чим масивна дошка відрізняється від паркетної по міцності? Односмугова паркетна дошка хоча зовні практично нічим не відрізняється від масиву, але ось внутрішня її структура зовсім інша. Як правило, паркетна дошка - це тришаровий матеріал, що складається їх різних пластин, покладених перпендикулярно. Конструкція з 3-х шарів володіє поліпшеними характеристиками:

  • Міцність. Паркетна дошка так само як і масивна витримує серйозні експлуатаційні навантаження, важкі меблі;
  • Стійкість до коливань температури. Паркетна дошка зберігає свої розміри і форми, навіть якщо її укласти на кухні;
  • Полегшений спосіб монтажу. Паркетна дошка легко укладається за допомогою замкових кріплень на будь-яку основу, якщо вона попередньо була вирівняною та просушеною;
  • Простий догляд;
  • Довгий термін служби (15-25 років);
  • Демократична вартість.

 

масивна дошка фото.

Чим  відрізняється масивна дошка від паркету на прилавках магазина? Ціною! Роблячи вибір між паркетною дошкою і масивом, слід розуміти, що висока ціна паркету з цільної деревини мало виправдана. Ні за естетичними, ні за експлуатаційними характеристикамимасиву паркетна дошка від сучасних брендових виробників не поступається. А за своїми інженерним властивостям навіть перевершує. І якщо ви не плануєте передавати ваші підлоги у спадок, і термін служби в 20 років вас влаштовує - сміливо беріть паркетну дошку.

Почувши запитання: масивна дошка чи паркетна дошка краще підходять для будинку, ми показуємо нашим клієнтам все багатство асортименту та колекції паркетної дошки Barlinek. Різноманітність декорів дозволяє підібрати необхідний малюнок і відтінок дощок під будь-який стиль інтер'єру. Вибирайте світлі дубові підлоги для сучасних інтер'єрів, або темну контрастну паркетну дошку для квартири в класичному стилі. Брашована або зістарена паркетна дошка чудово впишеться в мінімалістичні інтер'єри, а також квартиру-студію в стилі лофт.

.

Сотні відгуків від клієнтів допомагають нам зрозуміти, що таке масивна дошка, і чим відрізняється від паркетної дошки. Для приміщень із стабільним мікрокліматом можна купити масив дуба. Для приміщень, де не ви не маєте можливість щодня контролювати вологість, краще вибрати паркетну дошку від брендових виробників.

.

Плануєте ремонт, і активно вивчаєте каталоги з покриттям для підлоги? Запрошуємо вас відвідати шоу-рум «BarlinekProfi», щоб побачити покриття для підлоги з дерева наживо, а також самостійно переконатися, чим відрізняється масивна дошка від паркету. Мати вдома підлоги з натуральної паркетної дошки - означає оточити себе максимальним комфортом і задоволенням.