почему скрипит паркетная доска фото 2Проблема «галасливої» підлоги не з чуток знайома і тим, хто тільки недавно встановив дерев'яні покриття для підлоги, так і тим, хто користується паркетною дошкою давно. У чому ж причина? Фахівці сходяться на думці, що скрип - це причина неправильного укладання підлоги або деформації дощок внаслідок експлуатації. Якість паркетної дошки на скрип практично не впливає.

 

.

Розглянемо ключові причини, чому піднялася паркетна дошка, і виник скрип,  та як його усунути:

  1. Дошка покладена на кривуоснову. Розібравши підлогу до цієї ділянки, звичайно ж якщо дошка покладена на підкладку, ви легко зможете з'ясувати, чому паркетна дошка тріщить. Перепади поверхні стяжки не повинні перевищувати 2-3мм на відрізку підлоги в 2 метри. Усунувши нерівності і заново уклавши покриття, ви позбудетеся від нав'язливого скрипу.
  2. Паркетна дошка була приклеєна, але відшарувалася від основи. Найчастіше це відбувається через нерівності або слабку міцність стяжки. Усунути неприємний звук можна, але для цього потрібно щільно зафіксувати дошку і посадити її на паркетний клей.
  3. Фанернапідкладка розшарувалася або приклеєна неякісно. У тих випадках, коли листи фанери були прикладені дуже щільно без деформаційних зазорів, або фіксація до підлоги не надійна (причиною може бути неякісний клей, слабкість стяжки, нерівність стяжки і т.д.) також може з'являтися скрип. Ось відповідь на питання, чому паркетна дошка прогинається. Вихід в даній ситуації невтішний - демонтаж підлоги і усунення неполадок в основі.
  4. почему скрипит паркетная доска изображениеДошка з дефектом. Деякі виробники пропонують покриття для підлоги з погано просушеної деревини. В такому випадку паркетна дошка буде володіти неідеальної геометрією. При природному всиханні або розбуханні дерева внаслідок зміни температури, дошки з нерівними краями будуть скрипіти, стикаючись один з одним. Заміна бракованої дошки допоможе усунути скрип.
  5. Маленькі зазори уздовж стіни. Іноді споживачі не розуміють, чому здувається паркетна дошка? Досвідчені фахівці в сфері укладання паркету знають, як важливо залишати зазори мінімум 10 мм уздовж стіни, щоб під час розширення деревини дошках було куди зміщатися. Забули залишити зазори - з'явиться скрип. Тут можна зняти плінтуси та обрізати краї дощок.
  6. Занадто велика ділянка укладання одним полотном без використання компенсаційних зазорів. Часто недосвідчені «фахівці» йдуть на поводу у замовника та робляють укладання паркетної дошки загальним полотном по всій квартирі, без переходів. Не посперечаєшся, так гарніше, але проблема не змусить себе чекати. Вирішити її можна тільки за допомогою створення компенсаційних швів, роблять це під дверима кімнат.
  7. Екстремальні кліматичні умови експлуатації паркетної дошки. Дошка виробляється з натурального дерева, тому при дуже високій або занадто низькій вологості або температурі всередині приміщення може істотно змінити свої геометричні розміри, що також може привести до появи скрипу, а іноді і більш суттєвих наслідків.

 

Сподіваємося, з нашою допомогою вам вдалося з'ясувати, чому скрипить паркетна дошка. Уникнути всіх перерахованих вище проблем можна тільки чітко дотримуючись рекомендацій з укладання і експлуатації від виробника, які є практично в кожній упаковці паркетної дошки.  

     

При монтажі нової підлоги обов'язково звертайтеся до майстрів високої кваліфікації, щоб експлуатація паркету приносила тільки задоволення і комфорт, але ніяк не нав'язливий скрип дерев'яних дощок.