Підлогове покриття з натуральної деревини виглядає чудово в будь-якому інтер'єрі. Квартири, будинки, студії, офіси перевтылюються після укладання паркету на підлогу. Раніше люди вибирали штучний паркет або блочний в таких приміщеннях, на укладку яких потрібно не менше 2-х тижнів. Але технології зробили крок вперед і тепер дозволяють прискорити процес укладання підлог з натурального дерева, уникаючи тривалих шліфувань і покриттів лаком, так як все це відбувається вже на виробництві. При цьому якість шліфування і нанесення лаку, а також ступінь надійності сучасних заводських лакових покриттів значно перевершують кустарні аналоги.

Чим легко пошкодити паркет?.


Все ж не варто забувати про те, що для кожного типу приміщень необхідно враховувати стійкість верхнього покриття, або можливість його відновлення. Нові технології виробництва деяких лаків і масел для паркетної дошки дозволяють застосовувати її і не в житлових будівлях:

  • Банках;
  • Офісах;
  • Навчальних закладах;
  • Спортзалах.

Для таких умов експлуатації підійде паркетна дошка під надзносостійким лаком (лак Professional), або під стійким до стирання маслом (масло OXI).

Для житлових приміщень цілком достатньо обрати дошку під звичайним матовим або напівматовим лаком, натуральна олія також прекрасно підійде, тому що прохідність в житлових зонах не дуже інтенсивна.  

.

При всій своїй стійкості, підлогу з натурального дерева можна пошкодити. Туфлі на шпильках з металевими набійками можуть залишити подряпини на паркеті. Також подряпати паркетну дошку легко, якщо ви вчасно не прибрали сміття і пісок, принесений з вулиці, так як він діє, як абразив, або якщо ви пересували меблі на ніжках без підкладок. 

 рекомендується:

  • вчасно прибирати приміщеня,
  • ходити по паркету у капцях,
  • придбати спеціальні повстяні наклейки під меблі, які допоможуть зберегти первозданний вигляд підлогового покриття,
  • використовувати захисні килимки під роликові стільці.

Якщо подряпини дрібні - не біда, можна використовувати спеціальні засоби для паркету - масла і поліролі, вони створюють тонку захисну плівку і приховують безліч недоліків.

.

Великі тварини також можуть легко подряпати паркет, тому в будинку, де їх багато, краще не використовувати покриття на підлогу з дерева, або використовувати дошку з масляним покриттям, яке легко відновити, тому що подряпини будуть неминучі.