паркетна дошка на теплу підлогу фото.

Опалення «тепла підлога» з кожним роком набирає все більшої популярності. Немає радіаторів опалення, які можуть псувати інтер'єр, тепло поширюється від низу до верху, забезпечуючи комфортну температуру повітря. При цьому замовники хочуть натуральне покриття на підлогу. У разі використання деревини можуть виникати питання про дотриманні різниці температур.

.

Паркетна дошка під теплу підлогу – розумне рішення для сучасного дому чи квартири. Однак слід пам’ятати, що не всі види дерев’яних покриттів підійдуть до системи теплої підлоги. Далі розберемо, які матеріали слід обрати, щоб встановити обігрів разом з паркетною дошкою. 

.

Яка паркетна дошка підходить для використання з теплою підлогою?

.

Дерев'яна дошка Barlinek дозволяє організувати паркет на теплу підлогу: електричну або водяну. Конструкція паркету Барлінек - тришарова. Хрестова конструкція захищає деревину від роботи на розтягнення - стискання, такий паркет не розсохнеться при правильному укладанні і коректній експлуатації. Паркет реагує на температуру підлоги і проводить тепло, не завдаючи шкоди вашому здоров'ю - наша дошка абсолютно екологічна і не містить шкідливих речовин, які можуть виділятися при нагріванні.

.

Щоб ваше дерев'яне покриття спільно з системою теплих підлог прослужила довго, важливо правильно вибрати вид підлогових покриттів:
• Вибирайте верхній шар із стабільних порід дерева - дуба, ясена.
• Не варто вибирати підлоги з бука або клена. Дана деревина найбільше схильна до деформації через різкі перепади температури.
• Екзотична деревина (мербау, тик, венге) відрізняється більшою відносною вологістю, і через це дуже сприйнятлива до коливань мікроклімату. При нагріванні екзотичні породи дерева зазвичай сильно зсихаються, що може привести до утворення тріщин.
• Кращий вибір - дерев'яне покриття товщиною 13-16 мм. Матеріал товщиною понад 20 мм буде занадто довго нагріватися, що призведе до нерозумних розтрат на оплату комунальних послуг.
• Не можна використовувати спільно з системою підігріву підлоги паркетну дошку товщиною 10 мм і менше.
• Не варто економити на укладанні підкладки. Необхідний бар'єр з полімерної плівки збільшує термін експлуатації підлоги.
• При виборі дизайну грамотним вибором стане паркетна дошка з фаскою, оскільки на такому підлоговому покритті будуть менш помітні невеликі щілини.

Консультанти салону «Barlinek Profi» допоможуть підібрати оптимальний вид паркетної дошки, з огляду на особливості мікроклімату в вашому домі і систему теплих підлог.

.

Дерев'яна дошка Barlinek дозволяє організувати паркет на теплу підлогу: електричний і водяний. Конструкція паркету Барлінек - тришарова. Хрестова конструкція захищає деревину від роботи на розтяг-стиск, такий паркет не розсохнеться при правильному укладанні та відповідальній екслуатаціі. Паркета реагує на температуру підлоги і проводить тепло, не завдаючи шкоди вашому здоров'ю - наша дошка абсолютно екологічна і не містить шкідливих речовин, які можуть виділятися при нагріванні.

.

Кілька правил експлуатації і монтажу паркету на теплу підлогу:

паркетна дошка на теплу підлогу Barlinek

.

  1. Якщо ви вирішили здійснювати укладання паркету методом приклеювання - обирайте спеціальний клей, який буде зберігати параметри при коливаннях температур тривалий час.
  2. Перед монтажем слід, поступово підвищуючи температуру, вигрівати стяжку протягом декількох днів. Стежити, щоб по поверхні не пішли відколи та зміни.
  3. Вологість стяжки для паркетної дошки Барлінек не повинна перевищувати 2%. Вологість приміщення   повинна бути в межах 45-60%. При укладанні паркетної дошки на теплу підлогу за вологістю в приміщенні потрібно буде стежити протягом всього терміну експлуатації.
  4. При монтажі плаваючим методом слід простелити ізоляційну підкладку.
  5. Вся поверхня підлоги приміщення повинна обігріватися рівномірно, тоді паркет служитиме довго.
  6. Дерев'яну підлогу не слід вкривати килимами, якщо під нею опалення.
  7. Не можна різко включати і вимикати електричне опалення, так як різкі коливання температур приведуть до утворення тріщин.

Це тільки основні правила експлуатації та монтажу паркету на підлогу з підігрівом, але є ще маса нюансів, які знають тільки досвідчені майстри.

Паркетну дошку на теплу підлогу можна придбати у нас на сайті Barlinek

Звертайтеся до нас, і наші професіонали виконають роботи з укладання паркетної дошки на теплу підлогу якісно, ​​компетентно і без порушень складної технології.