види укладання паркетної дошки.

Сучасний вибір паркетних покриттів досить різноманітний. Кожен підбере підходящий варіант за кольором, фактурою і бюджетом. Є кілька аргументів на користь вибору паркетної дошки:

  • Паркетна дошка ─ натуральний і екологічний продукт;
  • Не притягує пил, тому і не викликає алергій;
  • Дерев’яне покриття довговічне, прослужить десятки років, не вимагаючи заміни;
  • Тепла і приємна на дотик поверхня;
  • Простота і легкість в укладанні;
  • Універсальність підлог, підійдуть для укладання в різних приміщеннях;
  • Паркет - благородний матеріал, красиво виглядає в будь-якому інтер'єрі.

 

Найбільш поширені види укладання паркетної дошки - палубна укладання, діагональне укладання, французької ялинкою або класичної ялинкою, її також називають «плетінкою».

 

Який би спосіб монтажу ви не обрали, будьте певні, що наші паркетні підлоги задовольнять ваш самий вибагливий смак, а приміщення після укладання придбає ні з чим не порівнянний шарм і індивідуальність!

 

 Види укладання паркету в деталях

 

укладка паркетной доски ёлкойБагатьох споживачів стримує від покупки паркету складний спосіб монтажу. Сучасні покриття все спрощують, і вже не потрібні для укладання складне устаткування, укладання фанери, шліфування, лакування і т.д. Широко відомо, що для якісної укладання дерев'яних покриттів нового покоління потрібні тільки ідеально рівна основа і кваліфіковані фахівці.

Для виготовлення паркету застосовують різні сорти дерев, такі як дуб, ясен, червоне дерево. Кожне дерево має виняткову колірну гамму і оригінальну структуру. Зробити підлогове покриття завершеним допоможе оригінальнеукладання паркетної дошки. Розберемо в деталях описані вище кілька видів укладання паркету:

  • «Палуба» - для укладання паркету плашки набирають в хаотичному порядку. Використовуючи зміщення від 40 см до третини довжини планки, і змінюючи крок зсуву, полам надають неповторний візерунок. Додамо, що це найвигідніший спосіб укладання паркетної дошки, можна укладати на підкладку і запас на прирізку вийде мінімальним, близько 5% від площі «чистої» підлоги;
  • «Діагональна палуба» - більш складний в укладанні малюнок. Підлоги, покладені по діагоналі, дивляться вишукано і незвично. Особливо добре виглядає в підлогах без фаски, підходять для коригування форми кімнати, візуального розширення однієї зі стін і додання простору приміщенню. Запас на прирізку буде трохи вище, в середньому, близько 7% від площі «чистої» підлоги;
  • «Французька ялинка» - класичний вид укладання паркетної дошки. Підлоги ялинкою вимагають високої кваліфікації укладальників і додаткового використання клейових засобів. Паркет ялинкою не тільки шалено красивий, але і практичний у використанні, також візуально збільшує простір. Запас на прирізку закладайте не менше 10% від площі «чистої» підлоги;
  • «Англійська» або класична ялинка - ще один різновид простого монтажу паркету у вигляді своєрідної плетінки. Малюнок складають з невеликих планок, покладених під кутом 90 градусів по відношенню один до одного. Підлоги заграють в новому світлі за рахунок різного заломлення світла при зміні напрямку укладання. Рекомендується як для великих, так і для маленьких приміщень. Запас на прирізку - від 7 до 10%.

 

Укладання паркету - складний, і в той же час цікавий процес. З простих паркетнихплашок майстри легко створюють оригінальний дизайн. В одній підлоговій конструкції можна використовувати різні візерунки, сорти дерев і колірну гамму. Підбираючи оптимальний візерунок і напрямок укладання, бажано враховувати розміри приміщення і освітлення в ньому.

.

.