Коли і як найкраще стелити паркет?Натуральне покриття з дерева має ряд вимог до укладання. Основна маса ремонтних робіт в приміщенні повинна бути завершена: установлені вікна, двері, виконані електромонтажні та сантехнічні роботи, завершене штукатурне виготовлення та обробка стін та стель, а також їх декорація фарбою або шпалерами.
Якщо ж ці роботи будуть виконуватися після укладання паркету, то вся вологість, що випаровується при здійсненні даних процесів, буде поглинатися паркетною дошкою, так як натуральне дерево дуже г
гігроскопічне. Це призводить до неприємних наслідків, таких як зміна геометричних розмірів, викривлення дошки та ін. А також пил, клей від шпалер, фарба можуть пошкодити покриття, драбини подряпати його.

.

Головною основою під паркет є стяжка, її заливка повинна пройти за певний період до монтажу паркету, не менше ніж за 2 місяці. Сушка стяжки здійснюється при природній температурі приміщення, без застосування будівельних фенів. Перед укладанням паркету стяжка перевіряється двометровим рівнем на рівність, відхилення не повинно перевищувати 2-3 мм на 2 метри. Вологість основи повинна бути не вище 2%. Цементну підлогу перевіряють на твердість та міцність, за допомогою металевих стержнів наносять лінії, що перетинаються, в місці перетину не повинно утворюватися тріщин та сколів.

Якщо паркетна дошка буде зістиковуватися з іншим підлоговим покриттям, наприклад, плиткою, то її укладання також повинна бути завершена, щоб вода, бруд та пил не потрапили на дерево.

.

 Яка температура приміщення повинна бути при вкладанні паркету

.

Температура приміщення при вкладанні паркету повинна бути в діапазоні від 18 до 23 градусів Цельсія.

Якщо не дотримувати температурний режим, можливе утворення щілин між дошками, так як при низькій температурі дерево звужується, а при високій розширюється. Це ж правило стосується вологості. Вона повинна бути 45-60%, щоб деревина не розсохлася або не розширилася.                                                                                    

Вибирайте також якісну підкладку для паркету, щоб дошка менше прогиналася, а хода практично не відчувалася.

.

.