Вибираємо покриття для підлоги

.

Будівельний ринок рясніє різноманітними декорами інженерної паркетної дошки. Вона має практично такі ж властивості, як 3-х шарова паркетна дошка, але вартість у неї вище. Більшість споживачів не можуть зробити вибір, тому що не знають, в чому відмінності даних матеріалів. Спробуємо розібратися, що краще паркетна дошка або інженерна дошка?

.

Основні якості паркетної дошки

інженерна дошка.

До будь-яких підлогових покриттів пред'являються певні вимоги: стійкість до навантажень, полегшений монтаж, доступна ціна, гарний зовнішній вигляд. Паркетна дошка володіє кращими якостями, які задовольнять найвибагливіші запити. Тришарова конструкція складається з перпендикулярно укладених шарів дерева, що забезпечують бездоганну стійкість кожної дошки:

  • Декоративний лицьовий шар створює фактуру покриття і впливає на термін служби підлоги. Чим товстіший шар, тим більше шліфувань витримає. При виробництві паркетної дошки використовують різні сорти деревини, від європейського дуба до екзотичних порід;
  • Наступний шар зроблений з хвойних порід деревини;
  • Нижня ламель - це фанера. Кріплення всіх шарів проводиться під прямим кутом один до одного. Завдяки даній структурі конструкція не піддається механічній деформації;
  • Ще на виробництві паркетну дошку обробляють лаком, маслом або воском. Захисна обробка додає блиску або матового сяйва, а також оберігає паркет від дрібних механічних пошкоджень.

Важливо, що паркетна дошка не вимагає складної підготовки до монтажу і вкрай проста в укладанні завдяки новітнім замковим з'єднанням. Дошка - це повністю готова підлога, установка якої на кімнату займе не більше одного дня, і яку не потрібно шліфувати і фарбувати. Універсальні розміри в 3-х або 1-но смуговому дизайні зручно використовувати і для компактних кімнат, і просторих приміщень.

.

У чому переваги і особливості інженерної дошки?

 

інженерна дошка ціна фото .

При поверхневому огляді підлогових конструкцій з дерева складно визначити, що краще паркетна або інженерна дошка. Навіть досвідчений фахівець, вдивляючись на покладену підлогу, насилу відповість, в чому різниця інженерної та паркетної дошки. І лише досконале вивчення експлуатаційних характеристик допоможе знайти відмінності і прийняти рішення. Інженерна дошка являє собою 2-х шаровий матеріал:

  • Перший верхній шар служить декоративною прикрасою. Для виробництва ламелей використовують цінні породи дерев з оригінальним дизайном в красивому колірному виконанні;
  • Нижній шар - вологостійкі листи фанери з листяних порід дерев, як правило, тонкі дошки з берези. Нижня пластина забезпечує гідроізоляцію і стійкість до деформації.

Основна перевага інженерної дошки - це стабільність до лінійного розширення. Вона ідеально підійде для приміщень з великою вологістю. Тільки для цього слід купити дошку з вологостійкої деревини (екзотичні породи). На відміну від паркетної дошки, інженерну дошку не можна монтувати плаваючим методом, інакше конструкція деформується. Це тягне за собою додаткові витрати на підготовку і зміцнення стяжки, а також на придбання клейових матеріалів. Ціна укладання клейовим методом інженерної дошки також вище. Але варто зауважити, що підлоги на клею забезпечують підвищений рівень шумоізоляції.

Ще одна істотна відмінність інженерної дошки від інших дерев'яних підлогових покриттів - її товщина, точніше розширені можливості товщини. Верхній шар інженерного паркету складається з цінної деревини товщиною і має таку ж товщину, як і паркетна дошка - близько 3 мм, а нижній шар з фанери може бути 6, 9 або 12 мм. Така особливість дозволяє варіювати загальну товщину підлогового покриття, якщо в цьому є гостра необхідність.

.

 

Паркетна або інженерна дошка в Києві?

Вибираємо паркет під конкретне приміщення

 

інженерна дошка Київ.

Порівнюючи два матеріали, важко знайти значну різницю. Сучасні матеріали постійно удосконалюються, їм додають поліпшені якості. Основна різниця полягає в тому, що паркетну дошку можна покласти як на підкладку, так і на клей, а інженерну дошку - тільки на клей, так як вона не має замків, які утримують дошки між собою. Ціна інженерної дошки не на багато вище паркетної дошки. Однак не варто забувати про супутні матеріали, необхідні для монтажу підлоги. А також про вартість укладання паркету професійними майстрами.

.

Кілька років тому багато хто стверджував, що паркетна дошка і підлога з утепленням несумісні, і для такої конструкції необхідно купити інженерну паркетну дошку. Сьогодні фахівці пропонують варіанти паркетної дошки, які підійдуть на електричнута водяну підлоги. Наприклад, всі підлогові покриття Barlinek стабільні та зроблені з екологічно чистої сировини і при нагріванні не випаровують шкідливі речовини. У той час як інженерна дошка, через присутність більшої кількості фенолу в клеях використовуваної фанери, не може похвалитися настільки ж високим рівнем екологічної чистоти.

Правильний монтаж і дотримання правил експлуатації продовжать термін служби підлоги на кілька років. Паркетна дошка ідеально впишеться в будь-який інтер'єр, подарує атмосферу тепла і затишку, а також прослужить не менше 15-20 років.