Яка основа потрібна для укладання паркету?Перед тим як стелити паркет потрібно закінчити більшість інших ремонтних робіт. Наприклад, монтаж електрики, вікон, підвіконь, дверей, всі оздоблювальні роботи. Необхідно це для того, щоб не забруднити паркет фарбою або залити водою.

.

Стяжка під паркет повинна бути ідеальною. Сушитися вона повинна не менше 4 тижнів без застосування будівельних фенів. До того як стелити покриття її перевіряють на:  

  • Вологість - за допомогою спеціального приладу. Вона повинна становити не більше 2%;
  • Міцність стяжки перевіряється спеціальним приладом або більш простим методом - нанесенням  перехресних ліній за допомогою металевого стержня. На місці перетину не повинно утворюватися відколів або тріщин;
  • Площинність стяжки перевіряється за допомогою рівня. Відхилення не повинно перевищувати більше 2 міліметри на 2 погонних метрах.

.

Існує метод укладання паркету прямо на стяжку. Наноситься спеціальна грунтівка, після цього дерев'яне покриття укладається на клей.

Так само укладання паркет здійснюється на основу у вигляді фанери. На стяжку приклеюються листи невеликого розміру. Вони повинні розташовуватися в шаховому порядку, кути 4 квадратів не стикуються в одному місці. Після установки фанера обов'язково шліфується для згладжування нерівностей на стиках.